top of page

Spaanse Cursussen

Santiago Taal biedt op vrijwel alle niveaus cursussen Spaans aan, van beginners tot gevorderden, voor kinderen tot volwassen, en voor privé en groepen. Hieronder vindt u een overzicht van de niveaus waarop les wordt gegeven. Hebt u al enige kennis van het Spaans en twijfelt u dan kunt u altijd contact met ons opnemen zodat we u kunnen adviseren welke cursus het best bij u past.

Beginners - A1

 

Als u wilt beginnen met de Spaanse taal dan is dit de cursus voor u. Het doel van deze cursus is dat u zichzelf kunt redden op vakantie. U leert kennismaken, iets kopen in een winkel, vragen naar een adres, bestellen in een restaurant en een simpele kaart schrijven of chatten op het internet. Natuurlijk kunt u ook een simpele tekst lezen en begrijpen. Langere gesprekken die dieper gaan zal nog niet lukken maar u krijgt wel de basis om daarmee later verder te gaan.
Tijdens de les maakt u gebruik van het werkboek en letten we vooral op  uitspraak. Bovenstaande situaties worden uitgebreid geoefend. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de grammatica.  Verder luisteren we naar Spaanse muziek om te tekst te leren begrijpen.
U krijgt les van een native Spaans sprekende lerares, hierdoor wordt u gedwongen ook echt Spaans te gaan praten, waardoor u snel vertrouwen krijgt. Aan het einde van de cursus gaan we het geleerde in een Spaans sprekend restaurant in praktijk brengen.
Dit blok bevat 12 lessen van 1 uur en 30 minuten. Het theorieboek krijgt u voor de duur van het blok van ons. Het werkboek is gratis.
Europees Referentiekader: A1

Beginners - A2

 

Na Beginners-1 of als u de basis zelf al heeft opgepikt kunt u doorstromen naar Beginners-2.  Tijdens deze cursus vindt een verdieping plaats. Na een korte herhaling van Beginners-1 gaan we weer nieuwe dagelijkse situaties oefenen, zoals het beschrijven van de familie, het bezoeken van een arts, het spreken over zaken die gebeurd zijn (verleden tijd) en die nog moeten komen (toekomstige tijd). U zult veel zelf spreken. Daarnaast besteden we aandacht aan de cultuur zodat u meer begrijpt van de mensen en hun gewoonten als u met hen in aanraking komt.
Aan het einde van de cursus bestaat de optie om met de groep het geleerde  tijdens een weekend in Valencia in praktijk te brengen.
Dit blok bevat 12 lessen van 1 uur en 30 minuten. Het theorieboek krijgt u voor de duur van het blok van ons. Het werkboek is gratis.
Europees Referentiekader: A2

Gevorderden 1 en 2

Tijdens deze lessen gaan we verder de diepte in. U zult uw woordenschat uitbreiden, u kunt uw mening geven over allerlei zaken, discussiëren en argumenteren. U kunt eenvoudige Spaanse boeken lezen en het spreken zal steeds gemakkelijker gaan omdat we daar weer veel aandacht aan besteden. U kunt Spaanse films bekijken en muziek begrijpen. Ook de cultuur komt tijdens deze lessen weer aan bod. Met leraren die in Spaanssprekende landen hebben gewoond, verneemt u dat dus uit de eerste hand. Aan het eind van de cursus organiseert Santiago Taal een reis naar Zuid Amerika (Chili, Argentinië, Peru) om het geleerde in praktijk te brengen.
Beide blokken bevatten 12 lessen van 1 uur en 30 minuten.
Europees Referentiekader: B1 + B2

Privéles

Naast groepslessen kunnen alle lessen ook privé gevolgd worden. Dit kan met 1 of 2 personen. Voordeel is dat we samen een programma op kunnen zetten dat het best voldoet aan uw wensen. Wilt u meerdere keren per week? Komt het een keer niet uit? Alles is te bespreken. Voor meer informatie neem even contact met ons op.

Anchor 1
bottom of page